μέλη του δικτύου

Λένα Ασλανίδου, L.S.W., M.P.W
Diploma in Processwork (Dipl.PW)
Certified Process Worker 

Η Λένα Ασλανίδου είναι Κοινωνική Λειτουργός και Certified Process Worker. Το ενδιαφέρον της για την ανθρώπινη κατάσταση ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία, όταν θυμάται τον εαυτό της να περνάει ώρες κάτω από ένα θάμνο στην αυλή της και να συλλογίζεται. Οι σκέψεις που έκανε εκείνη την εποχή δεν ξέρει αν είχαν κάποιο νόημα, μιας και δεν τις θυμάται, αυτό που θυμάται όμως είναι η αίσθηση γαλήνης και ευφορίας, μια αίσθηση που ακόμη αναζητά ως οδηγό στη ζωή της. Αργότερα σαν έφηβη ασχολήθηκε εθελοντικά με ομάδες παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Οι πρώτες αυτές αναζητήσεις την οδήγησαν να σπουδάσει Κοινωνική Εργασία και αργότερα να εκπαιδευτεί στη Γενική Θεωρία των Συστημάτων για Εφαρμογές στις Επιστήμες του Ανθρώπου στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου, στην Αθήνα. Με τη ολοκλήρωση των σπουδών της στην Κοινωνική Εργασία δούλεψε με παιδιά προσχολικής ηλικίας και αργότερα στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, παρέχοντας συμβουλευτική σε άτομα και οικογένειες.

Το 1990 γνώρισε τον Arnold Mindell και την προσέγγιση του Process Work. Η επαφή αυτή ήταν πολύ σημαντική για την ζωή της, καθώς για πρώτη φορά βρήκε ένα οργανωμένο σύστημα σκέψης και εφαρμογών που αναφερόταν συνεκτικά σε όλά τα θέματα της ανθρώπινης ζωής που την απασχολούσαν, το πολιτικό, το ψυχολογικό και το πνευματικό. Ο ενθουσιασμός αυτής της ανακάλυψης την οδήγησε στο να εγκατασταθεί στο Portland, Oregon των Ηνωμένων Πολιτειών, για να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Process Work.

Από το 1997 εργάζεται σε ιδιωτική βάση στην Αθήνα. Κύριο ενδιαφέρον της στην δουλειά της με άτομα και ομάδες είναι η αίσθηση της ελευθερίας όπου ο κάθε ένας θα μπορεί να εκφράζει ολόκληρο τον εαυτό του, και η σύνδεση της πνευματικής διάστασης της ζωής με την καθημερινότητα.

Η Λένα αγαπά τη φύση, που τη θεωρεί το μόνο πραγματικό της σπίτι. Τελευταία εκτός από την σχέση της με τους ανθρώπους εξερευνά και την σχέση της με τα ζώα, και περνάει πολύ χρόνο με τον πολυαγαπημένο της σκύλο, την Αθηνά.

Έχει συμμετάσχει ως μέλος της ομάδας διδασκαλίας στο Intensive Course in Process Work, καθώς και στο Extreme States Clinic (Waldport, Oregon – μελέτη ακραίων καταστάσεων συνείδησης) και Lava Rock Clinic (Waldport, Oregon – μελέτη σωματικών συμπτωμάτων). Συμμετέχει ως μέλος της ομάδας διδασκαλίας στα σεμινάρια Worldwork and Conflict Resolution Seminars (Σεμινάρια Επίλυσης Συγκρούσεων και Διεργασίας Ομάδας) που οργανώνει το Global Process Institute, του Portland, Oregon.

Στην Ελλάδα έχει συνεργασθεί με τους ακόλουθους φορείς: Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νομική Σχολή Αθηνών, Εθελοντική Εργασία Αθήνας, Κοινωνική Εταιρεία Υποστήριξης Νέων ”Αρσις’, Σύλλογος Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Έρευνας ‘Διοτίμα’, Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης, Greenpeace, Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, καθώς επίσης και σε προγράμματα αγωγής υγείας για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Πειραιά, την Ξάνθη, την Αθήνα και την Κω και το Ναύπλιο.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο & φαξ: 210 9848916 | 210 9848912
Email: lena.aslanidou[at]gmail.com
site: www.processworkhub.gr

Αλεξάνδρα Βασιλείου, Ph.D.
Diploma in Processwork (Dipl.PW)
Certified Process Worker

Η Αλεξάνδρα Βασιλείου είναι διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας. Εργάζεται στην Ελλάδα και διεθνώς σαν processworker, εκπαιδεύτρια ενηλίκων, συντονίστρια ομάδων, διαμεσολαβήτρια συγκρούσεων και σύμβουλος οργανισμών. Τα ενδιαφέροντα της ως τώρα την οδήγησαν σε διαφορετικές πορείες, που μερικές φορές έμοιαζαν αντιφατικές, άλλες συμπληρωματικές. Η σχέση της με την ψυχολογία ξεκίνησε από το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου, στην Αθήνα, όπου εκπαιδεύτηκε στη Γενική Θεωρία των Συστημάτων για Εφαρμογές στις Επιστήμες του Ανθρώπου. Ταυτόχρονα παρακολουθούσε μαθήματα στο Γεωργικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, από όπου και αποφοίτησε το 1990, έχοντας ειδικευτεί στην Αγροτική Οικονομία. Το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο ήταν από τότε καθοριστικό στις επιλογές της, και ο χώρος της Αγροτικής Κοινωνιολογίας της έδωσε την ευκαιρία να κάνει τα πρώτα βήματα στην έρευνα με εστίαση στον άνθρωπο.

Το 1990, σε ένα σεμινάριο στην Ζυρίχη της Ελβετίας, γνώρισε τον Arnold Mindell και τους συνεργάτες του. Εντυπωσιάστηκε από τον πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο τρόπος που το Process Work συσχετίζει έννοιες της ψυχολογίας, του Ταοϊσμού και της Κβαντικής Φυσικής, και από την δυνατότητα που έδινε το Processwork στον άνθρωπο να δουλέψει ταυτόχρονα πάνω στην προσωπική και κοινωνική αλλαγή. Μετά το τέλος ενός εντατικού σεμιναρίου διάρκειας έξι εβδομάδων, αποφάσισε να πάει στο Oregon της Αμερικής και να εκπαιδευτεί στο Processwork.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αμερική, ταυτόχρονα με την εκπαίδευση της στο Processwork, ολοκλήρωσε και μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ψυχολογία με εστίαση στην Επίλυση Συγκρούσεων (Ph.D in Social Psychology, Union Institute, Ohio, USA). Η διδακτορική της διατριβή ήταν πάνω στην τρομοκρατία και τον ρόλο του “τρομοκράτη” στις διαπροσωπικές και κοινωνικές σχέσεις.

Είναι μέλος της ομάδας διδασκαλίας των Worldwork and Conflict Resolution Seminars, και διδάσκει σεμινάρια Processwork στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1996 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και άρχισε να εφαρμόζει την προσέγγιση του Processwork σε δουλειά με άτομα και ομάδες. Το ενδιαφέρον της βρίσκεται στην ανθρώπινη εμπειρία, έτσι όπως αυτή εκφράζεται στο σώμα, στα όνειρα, στις ανθρώπινες σχέσεις και στις ομάδες.

Συμμετοχή σε Εταιρείες και Επαγγελματικούς Συλλόγους

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλεφωνο & Φαξ: 210 9819868 / 210 9848912
Email: avassiliou[at]gmail.com
site: www.processworkhub.gr
www.endynamosiekpaideftikon.gr

Λίλη Βασιλείου, Ph.D.
Diploma in Processwork (Dipl.PW)
Certified Process Worker

Είναι Κοινωνική Λειτουργός και Certified Process Worker. Έχει κάνει διδακτορικές σπουδές στην Ψυχολογία και έχει εκπαιδευτεί στην προσέγγιση του Processwork και στην Γενική Θεωρία των Συστημάτων για Εφαρμογές στις Επιστήμες του Ανθρώπου. Εργάζεται στην Ελλάδα και διεθνώς σαν process worker, εκπαιδεύτρια ενηλίκων, συντονίστρια ομάδων, διαμεσολαβήτρια συγκρούσεων και σύμβουλος οργανισμών.

Σε συνεργασία με συναδέλφους της, έφερε το Processwork στην Ελλάδα και ίδρυσε το Processwork Greece και το Processwork Hub. Είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Process Work Institute στο Πόρτλαντ, Όρεγκον, ΗΠΑ και του προγράμματος εκπαίδευσης του Processwork Spain στην Βαρκελώνη, Ισπανία.

Μέσα στα ενδιαφέροντα της Λίλης συγκαταλέγεται το Worldwork σαν μεθοδολογία για την επεξεργασία θεμάτων διαφορετικότητας και δημιουργίας βιώσιμης κοινότητας. Έχει συνδιοργανώσει και συντονίσει δημόσιες συζητήσεις (Open Forum) στην Αθήνα, γύρω από την κρίση και τις κοινωνικές αλλαγές, αλλά και στο εξωτερικό στις ΗΠΑ πάνω σε θέματα ξενοφοβίας, ρατσισμού, σεξισμού και ομοφοβίας, και στο Beaston του Leeds στην Αγγλία γύρω από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005.

Η Λίλη έχει επίγνωση των ολοένα και εντονότερα κλιμακούμενων εντάσεων στον πλανήτη μας και αναζητά τρόπους ενεργητικής συμμετοχής στην ανάδυση της συλλογικής μας σοφίας που μπορεί να αναδείξει καινούργιες κατευθύνσεις και δημιουργικές λύσεις.

Συμμετοχή σε Εταιρείες και Επαγγελματικούς Συλλόγους:

  • International Association of Process Oriented Psychology / IAPOP (2006 – σήμερα)
  • Εθνική Εταιρία Ψυχοθεραπείας Ελλάδας / ΕΕΨΕ (2009 – σήμερα)
  • European Association for Psychotherapy / EAP (2009 – σήμερα)
  • American Psychological Association / APA (2009- σήμερα)
  • Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας / ΣΚΛΕ (1986- σήμερα)
  • Global Process Institute (1998-2014 που ενώθηκε με το IAPOP)

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο & Φαξ: +30 210 9848 912
Email: lvassiliou[at]gmail.com
www.processworkHub.gr

Ιωάννα Βελαλή, MA, MAPW
Diploma in Processwork  (Dipl.PW)
Certified Process Worker

Η Ιωάννα είναι Χοροθεραπεύτρια και Certified Process Worker. Αποφοίτησε το 2001 από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Reading, στην Αγγλία. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Χοροθεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Roehampton στο Λονδίνο και έχει εκπαιδευτεί στη μεθοδολογία του Processwork στο Process Work Institute στο Πόρτλαντ της Αμερικής.

Έχει εργαστεί ως χοροθεραπεύτρια σε δομές της Εταιρίας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε) συντονίζοντας ομάδες εφήβων και ατόμων με σύνδρομο Down.

Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά με ενήλικες, ζευγάρια, παιδιά και εφήβους στην Αθήνα συνδιάζοντας το Processwork και τη Χοροθεραπεία.

Σε συνεργασία με συναδέλφους της ίδρυσε το Processwork Greece και έχει συνδιοργανώσει μια σειρά από open forums στην Αθήνα, προωθόντας ανοιχτό διάλογο γύρω απ την κρίση. Eίναι μέλος του International Association of Process Oriented Psychology (IAPOP).

Στη μεθοδολογία του Processwork βρήκε μια ματιά που κάνει χώρο για τη ροή και το ξεδίπλωμα των εμπειριών (ακόμα και των πιο ενοχλητικών). Αυτή η προσέγγιση στα πράγματα ταίριαξε στη φύση της και της έμαθε να σέβεται την πολυδιάστατη και εν γένη σοφή ανθρώπινη εμπειρία.

Η Ιωάννα αγαπάει ό,τι την ταξιδεύει: το δάσος, ο ουρανός, η θάλασσα, η αυθόρμητη κίνηση του σώματος.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 698 67 55 396
Email: ioannav9[at]gmail.com
Χρ. Βουρνάζου 23, Αμπελόκηποι
Αθήνα 115 21

Γρηγόρης Βέλλιος, MAPW
Diploma in Processwork  (Dipl.PW)
Certified Process Worker

Gregory was born in Athens in 1981. He remembers himself in a very younge age, having a passionate curiosity . He was full of questions about the world, relationships, feelings, himself.

At the age of 19, and after a series of car accidents, he started his personal therapy with a process worker. He became the car, in its uncontrolled movement leading to the accident. Encouraged to pay attention to what was happening, moments later he found himself with tears pouring down his face after having glimpsed what actually needed crashing. Processwork fascinated him right there and then.

He studied Hotel management in Athens and worked in the tourism industry from 2000 to 2006. At the same time he attended worldwork in Greece and Australia and kept working on himself in a therapeutic container. His process led him to Portland Oregon in January 2007 to attend the Winter intensive seminar, where the basic concepts of pw are taught and explained.

Dream work, Symptom work, relationships, group work,inner work…  this awareness paradigm gave him space to breathe. Acknowledging marginalized parts of himself and finding meaning in disturbances, he learnt to see the world with his eyes closed and appreciate tiny bits of wholeness.

In September 2007, his formal studies in process oriented-psychology began, when he joined the MAPW Diploma program.  Gregory moved to the USA for the next 4 years. While in Portland, he was part of the Rivers Way Clinic, where he fulfilled his training. He was a part of the staff in Worldwork in Denver and the Winter intensive of 2011. He graduated in the summer of 2011, writing his thesis on internalized criticism, addiction and healing.

Together with  colleagues he co-founded Processwork Greece. He works privately In Athens as an awareness facilitator. He is part of the organizing team of Worldwork 2017 Greece.

His dream is  to use process work with youth, to facilitate the relationship between the youth and their inner critics. So much potential is wasted, so much pain is felt when that inner battle is on.

Gregory loves swimming in the sea under the Warmth of the Sun.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 6936064903
Email: gregonprocess[at]gmail.com

Σοφία Ηλία, MAPW, MSc
Diploma in Process work
Certified Process Worker

Η Σοφία γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1998 από τη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και το 2001 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Γνωστική Νευροψυχολογία, στο University of Essex, στην Αγγλία.

Κατά την περίοδο 1999-2000 παρακολούθησε τον εκπαιδευτικό κύκλο «Συμβουλευτικές Δεξιότητες» στο Κέντρο Προσωποκεντρικής Προσέγγισης, στην Αθήνα. Από το 2002 μέχρι το 2005, παρακολούθησε τον εκπαιδευτικό κύκλο «Σχηματίζοντας Συστημική Σκέψη», στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α.), στην Αθήνα.

Από το 2003 ως το 2011 εργάστηκε ως ψυχολόγος και θεραπεύτρια σε οργανισμούς καθώς και σε ιδιωτικό γραφείο. Στη Μ.Κ.Ο ΠΡΑΚΣΙΣ παρείχε Συνοδευτικές Υπηρεσίες συμβουλευτικής σε μετανάστες και αιτούντες άσυλο και στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) παρείχε ατομική θεραπεία και θεραπεία ζευγαριών.

Η Σοφία γνώρισε το Process Work το 2005 και συναρπάστηκε αρχικά γιατί το βρήκε απροσδόκητο, γεμάτο εκπλήξεις και με την ικανότητα να βοηθάει στην ανάδυση βαθιών συναισθημάτων. Το Process Work για τη Σοφία είναι μια προσέγγιση που συνδυάζει τη λογική κατανόηση με το μη-γραμμικό ονείρεμα. Την αγγίζει ο τρόπος που κάνει χώρο για όλες τις εμπειρίες κι ειδικότερα αυτές που συνήθως περιθωριοποιούμε.

Η Σοφία είναι κάτοχος του Diploma in Process Work από το Process Work Institute, Portland, OR, U.S.A., από το οποίο αποφοίτησε το Φεβρουάριο του 2014. Ζει στο Portland, Oregon από το 2012 κι από το 2014 εργάζεται ως θεραπεύτρια στο Portland Processwork Clinic, αλλά και ιδιωτικά με πελάτες στην Ελλάδα και την Αμερική. Επίσης, συν-ίδρυσε το Process Work Greece μαζί με συναδέλφους.

Η δουλειά με τους ανθρώπους τη θρέφει γιατί της δυναμώνει την αίσθηση ενότητας και συγγένειας μεταξύ των ανθρώπων. Ο στόχος της ως θεραπεύτρια είναι να συνοδεύει ανθρώπους στο μονοπάτι τους προς την ανακάλυψη και αποδοχή όλων των πτυχών της προσωπικότητάς τους.

Η Σοφία αγαπάει τη μουσική, τη φύση και μπορεί να περνάει ώρες παρατηρώντας ζώα. Της αρέσουν οι σχηματισμοί που κάνουν τα σύννεφα στον ουρανό και κάθε τι που μπορεί να την ταξιδέψει.

Στοιχεία επικοινωνίας

Email: sofiailia[at]yahoo.gr

Βασιλική Κατριβάνου, MA
Diploma in Processwork (Dipl.PW)
Certified Process Worker

Τη Βασιλική Κατριβάνου την ενδιαφέρει, από τα χρόνια ήδη των σπουδών της, πώς μπορεί να συνδυαστεί η ψυχολογία με την πολιτική. Πώς μπορεί η επίγνωση, οι ανθρώπινες σχέσεις, η επικοινωνία του συναισθήματος με το βαθύτερο όραμα που μας κινητοποιεί να παίξουν καταλυτικό ρόλο σε διεργασίες στο κοινωνικό και στο πολιτικό επίπεδο. Επίσης, το πώς η επαφή μας με διαφορετικές καταστάσεις συνείδησης μας φέρνουν κοντύτερα στο προσωπικό και συλλογικό μας ονείρεμα και δρόμο.

Η Βασιλική δουλεύει στην Ελλάδα και διεθνώς ως Processworker, εκπαιδεύτρια ενηλίκων, εκπαιδεύτρια και διαμεσολαβήτρια στην επίλυση συγκρούσεων και σύμβουλος οργανισμών. Έχει Master στην επίλυση συγκρούσεων (Portland State University), Diploma και Master στο Process Work (Process Work Institute, Portland, Oregon), και Bachelor Διεθνών Σπουδών (Portland State University). Έχει εκπαιδευτεί στη θεωρία των συστημάτων και στη δυναμική της ομάδας και της οικογένειας, στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Tα έτη 1998-2010 ζούσε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, όπου σπούδασε και στη συνέχεια δούλευε.

Ήταν βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας από τον Ιούνιο του 2012, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Μάιο του 2016. Επίσης, ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Ιούνιος 2014-Μάιος 2016). Βασικοί τομείς της παρέμβασής της ήταν τα ανθρώπινα δικαιώματα: το μεταναστευτικό-προσφυγικό, η σωφρονιστική πολιτική, η αντιμετώπιση του ρατσισμού, η ψυχική υγεία και οι εξαρτήσεις, τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Σ’ αυτό το πλαίσιο, μπόρεσε να αξιοποιήσει και να δοκιμάσει στην πράξη τα εργαλεία του Process Work και της επίλυσης συγκρούσεων και να μάθει από αυτήν την διαδικασία.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 που εξελέγη βουλευτής ήταν μέλος του διδακτικού προσωπικού των μεταπτυχιακού προγραμμάτων σπουδών του Process Work Institute στο Πόρτλαντ, Όρεγκον, ΗΠΑ, καθώς και μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας στο πρόγραμμα του Diploma στο Ισραήλ. Είναι μέλος της ομάδας διαμεσολαβητών στα σεμινάρια Worldwork, που οργανώνει το International Association for Process Oriented Psychology (IAPOP).
Aπό το 2006 έως το 2012 δούλεψε σε εκπαιδευτικά σεμινάρια επίλυσης συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών και συντόνισε σεμινάρια με Ελληνοκύπριες και Τουρκοκύπριες γυναίκες και νέους πάνω στο Κυπριακό και σε ζητήματα φύλου. Έχει δουλέψει με ΜΚΟ στο Μεξικό (Τσιάπας, Μορέλος) και στην Παλαιστίνη πάνω σε θέματα ενδυνάμωσης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί για σειρά ετών με το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Έχει δουλέψει με εκπαιδευτικούς και εφήβους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε προγράμματα πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ. Έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ) και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα σχολικής βίας και επίλυσης συγκρούσεων. Συμμετείχε σε προγράμματα εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης μεταναστών (Mosaic, Bαβέλ) και, επίσης, έχει δουλέψει, σε διάφορα πλαίσια, με νέους σε ζητήματα επικοινωνίας και ψυχολογικής υποστήριξης, χρησιμοποιώντας ως μέσα έκφρασης τη ζωγραφική, το θέατρο, το βίντεο και τη φωτογραφία.

Σκηνοθέτησε, μαζί με την Bushra Azzouz, το ντοκιμαντέρ Κυπραίες (www.womenofcyprusfilm.com), το οποίο πραγματεύεται τις ιστορίες και τα προσωπικά βιώματα Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων γυναικών γύρω από τον χωρισμό, την έννοια της εστίας και της ασφάλειας, και την προσπάθεια επαναπροσέγγισης των δύο κοινοτήτων. Το φιλμ έχει προβληθεί σε διάφορες χώρες (Kύπρο, Ελλάδα, Τουρκία, Αγγλία, Ισραήλ, Παλαιστίνη, ΗΠΑ, Μεξικό).

Στοιχεία επικοινωνίας

Email: vassilikikat[at]gmail.com
Τηλέφωνο: 694 60 16 608

Βενετία Μπουρονίκου, MAPW
Diploma in Processwork (Dipl.PW)
Certified Process Worker

Η Βενετία Μπουρονίκου είναι Ψυχολόγος (Αρ. Άδειας 3086/22.4.1999) και Πιστοποιημένη Processworker. Έχει κάνει σπουδές στην Ψυχολογία και έχει εκπαιδευτεί στην προσέγγιση του Processwork, στη Δυναμική Ομάδας και στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία. Εργάζεται ως ψυχολόγος ατομικά και με ζευγάρια, ως συντονίστρια ομάδων και εκπαιδεύτρια ενηλίκων από το 2000. Αυτή τη στιγμή είναι μέλος του προσωπικού του Portland Processwork Clinic και εργάζεται ως Συντονίστρια Εισαγωγών και Δράσεων Προβολής για το Process Work Institute, στο Πόρτλαντ, Όρεγκον.

Η Βενετία ήρθε σε επαφή με το Processwork to 2000 και βρήκε σε αυτό ένα σπίτι για όλες τις πτυχές και τις διαστάσεις της εμπειρίας της. Το Processwork αισθάνεται ότι της έδωσε τη δυνατότητα να εξερευνήσει το πλήρες δυναμικό της ύπαρξής της και να βρει τη σοφία μέσα στις εμπειρίες τις, ειδικά σε εκείνες που είναι δύσκολες.
Την εμπνέει ο τρόπος που το Processwork φέρνει μαζί την εσωτερική ζωή με την συλλογική εμπειρία και τον κόσμο και η βαθιά εκτίμηση στην εσωτερική και εξωτερική ποικιλομορφία και διαφορετικότητα.
Η δουλειά της βασίζεται στη βαθιά εμπιστοσύνη στη μοναδικότητα με την οποία εκφράζεται η εμπειρία του ατόμου, της σχέσης ή της ομάδας, στη σοφία που αναδύεται ακολουθώντας τη διεργασία και στην δύναμη που έχει η επίγνωση να μεταμορφώσει και να θεραπεύσει.
Η Βενετία είναι μέλος του International Association of Process Oriented Psychology (IAPOP).
Μαζί με συναδέλφους της ίδρυσε το Processwork Greece.

Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με το ΚΕΘΕΑ- Διάβαση ως μέλος του Θεραπευτικού Προσωπικού, με την ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ως σύμβουλος, εκπαιδεύτρια και συντονίστρια ομάδων νέων και ομάδων προσφύγων και μεταναστών και με την ΟΛΚΕ – ΓΓΝΓ ως σύμβουλος της Τηλεφωνικής Γραμμής Υποστήριξης Νέων και Γονέων ΛΟΑΤ.

Η Βενετία αγαπάει να κολυμπαει στη θάλασσα, να περπατάει στο δάσος και να κοιτάζει το σύμπαν.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 697 044 6409
Email:  bvenetia[at]gmail.com

Νάνσυ Παπαθανασίου, PhD
Masters in Conflict Facilitation & Organizational Change
Certified Process Facilitator

Είναι Κλινική Ψυχολόγος (Διδακτορικό Δίπλωμα και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, ΕΚΠΑ), και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην διαμεσολάβηση συγκρούσεων και την οργανωτική αλλαγή (MA in Conflict Facilitation & Organizational Change, Processwork Institute, Portland, OR, ΗΠΑ, 2004-2007). Είναι επιστημονική υπεύθυνη για Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 για ΛΟΑΤ άτομα, τις οικογένειές τους και εκπαιδευτικούς.

Διδάσκει επικουρικά στο Τμήμα Ψυχολογίας, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας. Είναι ερευνήτρια στην ομάδα Athena Studies of Resilient Adaptation (AStRA) από το 2004 και έχει λάβει μέρος σε έρευνες πεδίου και ερευνητικά προγράμματα για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην επάρκεια και τη ψυχική υγεία των εφήβων, την συμμετοχή στα κοινά των νέων, την ψυχική ανθεκτικότητα μεταναστών και παλιννοστούντων μαθητών, την επάρκεια μαθητών, κ.α. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις διακρίσεις και την αντίληψή τους, την προσαρμογή και την ψυχική υγεία ομάδων υπό αντιξοότητα, και το θεωρητικό μοντέλο της Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας και ειδικότερα της Ψυχικής Ανθεκτικότητας.

Από το 2009 εργάζεται ιδιωτικά ως κλινική ψυχολόγος και εκπαιδεύτρια σε θέματα επίλυσης συγκρούσεων, οργανωτικής αλλαγής και διαπολιτισμικής μεσολάβησης και έχει συνεργαστεί με διάφορους οργανισμούς (ΕΠΑΨΥ, ΑΚΜΑ, ΑΡΣΙΣ, Ελληνική Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Αστέγων, κ.α.) και  επιχειρήσεις (ΤΝΤ, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Coca-Cola κ.α.). Ήταν συντονίστρια ομάδας σε τρία παγκόσμια σεμινάρια για την επίλυση συγκρούσεων και τη δημιουργία κοινοτήτων WorldWork, το 2008 (στο Λονδίνο), το 2011 (στο Ντένβερ, ΗΠΑ) και το 2014 (στη Βαρσοβία).

Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα ελληνικά και διεθνή περιοδικά και βιβλία, και συμμετέχει τακτικά σε διεθνή συνέδρια.

Στοιχεία επικοινωνίας

Email: papathanasiou[at]gmail.com
Connect: gr.linkedin.com/in/nancypapathanasiou/
Skype: acpapatha